Zakończenie Włoskiej przygody

      Dzisiaj pożegnaliśmy się z naszymi pracodawcami, z którymi zżyliśmy się przez te 4 tygodnie. Miesiąc ten wbrew naszym obawom minął bardzo szybko. Na zakończenie naszego pobytu w Spoleto zostaliśmy zaproszeni do zaprzyjaźnionej trattorii na wykwintny włoski obiad. Delektowaliśmy się takimi przysmakami jak: prosciutto, bruschetta z pomidorami, salami ( przystawka). Danie główne składało się z 2 części: pierożków ( z mięsem agnelli ) oraz kurczaka z opiekanymi ziemniaczkami. Na deser zjedliśmy typowy włoski specjał pannę cottę. Smak potraw podkreśliło lokalne umbryjskie czerwone wino. Po południu otrzymaliśmy certyfikaty i europassy. Przed nami krótka noc, gdyż o 5 rano wyruszamy do Rzymu, skąd lecimy do Polski. Pozdrawiamy, do zobaczenia w szkole 🙂